Familiedag 2022

Familiedag 2022

Bovenstaande foto is uit het fotoalbum familiedag 2021 te Nijmegen.

Zondag 12 juni j.l. hadden we onze jaarlijkse familiedag. Hoe gezellig het was blijkt wel uit alle foto’s die we hebben gekregen. Ondanks dat er niet zoveel inschrijvingen waren, we hadden echt op meer gehoopt, was de dag zeer geslaagd. Gelukkig speelde het weer dit jaar mee en was het niet te warm. We hebben weer ontzettend leuke Beardies gezien. Baasjes waren zeer trots op hun keurrapporten. Er was van alles te doen van sport en spel, agility en hoopers, tombola tot winkeltje etc.. Ook de kantine werd goed bezocht. We mochten zelfs mensen verwelkomen die gewoon even met hun Beardie kwamen kijken en een echtpaar kwam zelfs met de fiets vanaf een camping in de buurt om nog even van een Beardie te genieten omdat hun eigen Bearded er niet meer was en ze heimwee hadden naar het ras. Mochten de foto’s jullie toch wel lekker maken, volgend jaar krijgen jullie een nieuwe kans.
Het bestuur
(Gertie Simons-Steinschuld, voorzitter)

Een groot aantal foto’s zijn in een album gezet. Het album is te vinden via de volgende link:
Fotoalbum familiedag 2022.

De jaarlijks terugkerende familiedag voor jong en oud met of zonder beardie.

Datum: 12-06-2022
Tijd: 10:00 – 17:00 uur.
Locatie: KC Nijmegen, Elshofweg 10, 6533 KH Nijmegen.

(Google maps)
Het terrein is om 9.00 uur open.

Er zijn dan keuringen voor hele jonge honden van 4 t/m 18 maanden en de inventarisatie voor 18 maanden t/m 3 jarigen.
De keuring jonge honden is vooral bedoeld om een eerste indruk te krijgen van de jonge hond. Het is ook gewoon leuk om je hond te laten keuren door een ervaren en professionele keurmeester, zeker als je niet naar shows gaat. Er wordt een rapport opgesteld en wellicht is dat aanleiding om toch ook eens naar een show te gaan, actief of passief. Bij deze keuring gaat het niet om wie de beste of de mooiste is, want dat is uiteraard jouw hond. En wie weet kom je ook nog de broertjes en/of zusjes tegen van jouw beardie. Een Bearded Collie keurmeester, mevr. A. van Bussel zal dit doen en het is extra leuk als er meerdere nestgenootjes zijn.
Voor het formulier Inschrijving keuring jonge honden volg de volgende link: formulier keuring.

De inventarisatie is voor fokkers en andere geïnteresseerden van belang om te zien hoe het ras zich ontwikkelt en waar nodig mee rekening mee gehouden moet worden bij het fokken. Er wordt een rapport opgesteld waarbij alle aspecten van o.a. vacht, bouw, loop worden beoordeeld. Een kopie van het rapport zal tevens aan de fokker doorgegeven worden (formulier inventarisatie).

Op deze dag willen we meer doen dan alleen maar de voor het ras zo belangrijke keuringen, daarom zullen er ook andere activiteiten georganiseerd worden, zoals gezellig spelletjes doen samen met je Beardie.
Ringtraining: Om u en uw hond een beetje vertrouwd te maken met het showen.
Allerlei leuke spelletjes: Voor de puppy’s de tunnel, bruggetje, en balansoefening.
Ook spelletjes voor baas en hond samen, geheugentraining, waterbakken, zoekspelletjes en snuffel box.
Een Beardie kleurplaat kleuren voor de kinderen: Wie de kleurplaat inlevert krijgt daarvoor en klein presentje.
Demo borstelen: raad & tips bij vachtverzorging.
Behendigheid en andere hondensport zoals Hoopers: U en uw Beardie kunnen onder begeleiding proeven van deze hondensporten.
Winkel: Met allerlei leuke beardie artikelen.
Zelf Fleece knopen of paracord bandje maken.
Hele dag: Ontmoetingen met broers en zussen en andere Bearded Collies en hun baasjes.

Wij zouden het leuk vinden wanneer ook u en uw hond op deze dag aanwezig zullen zijn.

BBQ
Voor iedereen (bezoekers en deelnemers) is het mogelijk aan te schuiven bij een gezamenlijke barbecue. De kosten daarvan zijn € 15,- per persoon en voor kinderen (t/m 10 jaar) € 10,-. Dit is exclusief drankjes.
Je kunt je hiervoor aanmelden bij Annette Oostervink via e-mail:
Secretaris NBCC <secretaris@nederlandsebeardedcollieclub.com>

Foto’s die op deze dag gemaakt worden, worden mogelijk gebruikt voor de website, facebook van de NBCC en de Bearded Collie Nieuwsbrief.

Ook als je niet zelf meedoet, ben je van harte welkom op deze dag.
Tot 12 juni !

SideMenu