Familiedag 2024

Familiedag 2024

Foto gemaakt tijdens familiedag 2023

De jaarlijks terugkerende familiedag voor jong en oud met of zonder beardie.
Jongehonden / Inventarisatie dag.

Datum: 08-09-2024
Tijd: 10:00 – 17:00 uur.
Locatie: KC Nijmegen, Elshofweg 10, 6533 KH Nijmegen.
Route: Google Maps, zie onder.

Het terrein is om 9.00 uur open.

Er zijn keuringen voor hele jonge honden van 4 t/m 18 maanden en de inventarisatie voor 18 maanden t/m 3 jarigen.

De keuring jonge honden is vooral bedoeld om een eerste indruk te krijgen van de jonge hond. Het is ook gewoon leuk om je hond te laten keuren door een ervaren en professionele keurmeester, zeker als je niet naar shows gaat. Er wordt een rapport opgesteld en wellicht is dat aanleiding om toch ook eens naar een show te gaan, actief of passief. Bij deze keuring gaat het niet om wie de beste of de mooiste is, want dat is uiteraard jouw hond. En wie weet kom je ook nog de broertjes en/of zusjes tegen van jouw beardie. Een Bearded Collie keurmeester (Anita van Bussel en Anne Marie Zoontjes) zal dit doen en het is extra leuk als er meerdere nestgenootjes zijn.
Voor het formulier Inschrijving keuring jonge honden volg de volgende link: formulier keuring.

De inventarisatie is voor fokkers en andere geïnteresseerden van belang om te zien hoe het ras zich ontwikkelt en waar nodig mee rekening mee gehouden moet worden bij het fokken. Er wordt een rapport opgesteld waarbij alle aspecten van o.a. vacht, bouw, beweging worden beoordeeld. Een kopie van het rapport zal tevens aan de fokker doorgegeven worden (formulier inventarisatie).

Op deze dag willen we meer doen dan alleen maar de voor het ras zo belangrijke keuringen, daarom zullen er ook andere activiteiten georganiseerd worden. Zo heeft Bettie de afgelopen tijd diverse leuke oefeningen gedeeld en zullen we op deze dag met elkaar een klein wedstrijdje doen waar deze oefeningen aan bod komen. Ook kan je kennis maken met de hondensport hooperen, wordt er een borstel demo gegeven en kun je je hond laten titeren (formulier activiteiten).

Hele dag: Ontmoetingen met broers en zussen en andere Bearded Collies en hun baasjes.

Wij zouden het leuk vinden wanneer ook u en uw hond op deze dag aanwezig zullen zijn.

Foto’s die op deze dag gemaakt worden, worden mogelijk gebruikt voor de website, facebook van de NBCC en de Bearded Collie Nieuwsbrief.

Ook als je niet zelf meedoet, ben je van harte welkom op deze dag. Tot 8 september !!!

SideMenu