Update pagina’s cache

Verschillende pagina’s binnen de website worden best wel vaak updated. Ik denk dan aan de pagina’s onder “Fokkerij” en ook de pagina “haarspeldjes” onder item “Winkeltje”. Ik krijg zo af en toe berichten dat een wijziging niet zichtbaar is op de pagina.
Om de meest recente versie te zien, afhankelijk van de instellingen van de browser moet dan een “refresh” gedaan worden en/of moet de cache van de browser geleegd worden…niet handig maar soms noodzakelijk. …gebeurt veelal met pagina’s die nog open staan in de browser als deze wordt geopend.
Ik heb naar de code gekeken en hier en daar wat aangepast…helaas het werkt niet voor alle browsers op mijn PC met windows 10 en ook niet voor alle browsers op mijn mobiel (Adroid). De pagina moet dan opnieuw ingeladen worden.
Men kan het refresh icoon gebruiken, deze staat meestal links boven in de browser bij de desktop. Zie het plaatje hieronder bij de rode pijl. Tijdens het laden van de pagina is het icoontje een X.

Bij mobiel (Android) is het rechtsboven (Edge) te vinden of via de 3 verticale puntjes die een menu open klapt waar het icoontje rechts boven staat.

Of via snel toetsen:
Windows: Ctrl + F5, Mac/Apple: Apple + R of Cmd + R en Linux: F5

Op een aantal pagina’s heb ik een “button” gezet, bovenaan de pagina met de tekst “HERLAAD PAGINA”. Als men daarop klikt wordt de pagina herladen…. dit om het wat makkelijker te maken.
Zie ook een pagina van WordPress.org over dit probleem: Pagina WordPress. Een deel van de tekst is niet van toepassing op deze website maar zou zeggen doe er je voordeel mee.

p.s. Dit is niet alleen bij een WordPress website, ook andere websites hebben er problemen mee vandaar ook de refresh button in de browsers. Een aantal websites gebruiken de “Cookie consent” om de website opnieuw in te laden.
(test ma 15/1 2024 vijfde)

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als 2023
SideMenu