Foto’s wandeling Ellertshaar 2024

Foto’s wandeling Ellertshaar 2024

(alle albums)

Wat ging er mis, bij de wandeling Honden los in Ellertshaar op 9 juni.
De beschrijving die vermeld werd in de uitnodiging, bleek niet te kloppen. De parkeerterreinen bleken er slechts 1 te zijn. Bij “de tweelingen” een B&B en tussenstop van het Pieterpad. Na 2x de hoofdstraat te zijn afgereden, kwamen wij daar om iets voor 10.30 uur aan. Geen Beardie te zien. Vragen aan wandelaars leverden weinig op. Het moet ergens hier zijn, was het enige wat zij wisten te vertellen Weer in de auto en verder rijden. Uiteindelijk kwamen we weer bij de tweelingen uit. We stonden er net en er kwam een telefoontje van Jolande van Putten. Waar wij staan? Zij en haar man en Lidy en Jos Ten Vruchte kwamen ook naar het parkeerterrein de tweelingen. Een goede leer voor de volgende keer. Telefoonnummers opgeven. Er kwamen meer wandelaars parkeren, maar geen Beardies. Ongeveer 11.30 uur zijn we met totaal 6 personen en 4 Beardies overgestoken naar Ellertshaar.

Een mooi bos met veel soorten bomen. Staand en omgewaaid. Heerlijk voor de honden. Uiteindelijk hebben we ruim 14.000 stappen erop zitten met alleen in de verte water. Omheind en waarschuwingen voor drijfzand. Wij zijn maar niet over het hek geklommen.
Wat wil het toeval, we kwamen een mooie plas tegen. Het blauwe Loomeer bij de kiosk op het terras van een drankje/ijsje genoten. Helaas de honden en wij mochten de vieze pootjes niet even afspoelen. Het meer was uitsluitend voor duikers bedoeld.
Na een lekkere consumptie zijn we teruggelopen naar het parkeerterrein. De teken hadden zich tijdens de wandeling snel op de honden genesteld. Tientallen onderweg en thuis eraf geplukt.
Jammer dat er een paar mensen het niet hebben gevonden en/of het toch te ver rijden was. Uiteindelijk hebben Annie en Jan Schuur het nog gevonden, maar hebben ons niet aangetroffen. Jammer. Al met al was het een gezellige wandeling.
Annie Schut

Foto’s gemaakt door Lidy en Jos Ten Vruchte en Annie en Ed Schut.

SideMenu